Eens een keetje wat anders.
Begin met het zeven van de bloem in een kom. Klop de eieren los met 80 ml koud water erbij. Strooi wat extra zout door de bloem en maak een kuiltje in het midden, hierin giet je eiermengsel. Meng alles goed door elkaar en kneed het tot een soepel deeg. Het moet een stevige elastische bal worden. Verpak dit in folie en laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de room zachtjes in een steelpannetje en rasp er 3 eetlepels Parmezaanse en Hollandse kaas doorheen. Roer tot de kaas is gesmolten en maak het sausje af met wat zout en peper. Zet het dan aan de kant.
Was de spinazie heel goed, verhit een wokpan met wat olie erin. Doe spinazie erin. Pers de knoflook uit en voeg dit er ook aan toe. De basilicum kun je er ook alvast aan toevoegen. Als alles geslonken is, dan is het klaar.
Strooi hier wat zout en peper overheen en zet de warmte bron op de laagste stand. Voeg nu de ricotta toe en meng dit er goed doorheen. Het deeg is inmiddels al wel klaar, dit kun je nu in 8 delen verdelen. Je kunt de deegstukken nu uitrollen. Gebruik wel voldoende bloem, anders zal alles vastplakken. Het deeg moet mooi dun worden. Uit de uitgerolde stukken druk je vierkanten van 10 bij 10 cm.
In het midden van deze vierkantjes leg je wat van het spinaziemengsel. Hierboven op leg je weer een deeg vierkantje. Gebruik niet teveel vulling, anders kun je ze niet goed dicht maken. Druk de randen goed dicht. Je moet ze nu alleen nog eventjes koken. Ze zijn gaar als ze gaan drijven. Nu kun je genieten van een heerlijke Spinazie tortellini met ricotta.