Pasta met spinazie roomsaus is een mega lekker gerecht. Het recept voor deze pasta is makkelijk te maken en redelijk snel klaar.
Je kunt de pasta met spinazie roomsaus ook in kleine porties serveren, zo is het voldoende voor 8 personen, en ideaal als tussengerecht voor tijdens een diner.
Begin met het koken van de gekozen pasta volgens de originele verpakking. Ondertussen kun je beginnen met het pakken van een koekenpan. In de koekenpan kun je de spekjes bakken.
Als de spekjes klaar zijn kun je ze op wat keukenpapier leggen zodat ze kunnen uitlekken, zo eet je weer wat minder vet. Laat het vet in koekenpan zitten er bak hier de kip in. Bak de kipfilet aan alle kanten mooi bruin.
Voeg een grote hand spinazie aan de pan toe en laat dit slinken. Als de spinazie geslonken is, kun je weer een hand toevoegen, dit herhaal je tot de spinazie op is.
Ondertussen zal de pasta al wel klaar zijn met koken. De pasta kun je dan afgieten en bij in de pan voegen. Voeg ook de spekjes eraan toe en roer alles even goed door elkaar. Je kunt nu ook boursin toevoegen en alles op smaak brengen met zout en peper, of andere kruiden als je deze lekkerder vindt. Als laatste kun je de pijnboompitjes eraan toevoegen.
Nu kun je gaan genieten van pasta met spinazie roomsaus, dit heerlijke gerecht kun je serveren op grote borden, de randen van borden maak je vlak voor het serveren schoon met een schone theedoek. Zo ziet alles er picco bello uit als het bord op tafel staat. Voor de kaasliefhebber kun je er wat geraspte kaas over heen strooien.
Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie. Een aangename variant op pasta pesto, maar…
Pasta met zalm en spinazie is een gerecht dat een mooie combinatie vormt van vis…
Pasta met spinazie, bacon en pompoen is natuurlijk ontzettend gezond, maar tegelijkertijd lekker hartig door…
Fusilli met spinazie-ricotta saus, is een erg afwisselend gerecht. Een keertje anders koken als je…
Heerlijke spaghetti met spinazie en champignons, gezond door de gezonde groenten, en ook nog eens…
Ovenpasta met spinazie en geitenkaas. Pasta zoals je die eigenlijk alleen in Italië zelf kan…