Pasta Recepten

Pasta met Spinazie Roomsaus

Pasta met spinazie roomsaus is een mega lekker gerecht. Het recept voor deze pasta is makkelijk te maken en redelijk snel klaar.

 

Recept Pasta met spinazie roomsaus

Je kunt de pasta met spinazie roomsaus ook in kleine porties serveren, zo is het voldoende voor 8 personen, en ideaal als tussengerecht voor tijdens een diner.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Pasta met spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 560 kcal

Ingrediënten

  • 350 Gram Penne of een andere pastasoort
  • 800 Gram Gewassen verse spinazie
  • 1 Bakje Boursin cuisine met tuinkruiden, of iets soortgelijks van een ander merk
  • 200 Gram Spekblokjes
  • 300 Gram Kipfilet in blokjes
  • Peper
  • Handjevol Pijnboompitten

Bereiding

  1. Begin met het koken van de gekozen pasta volgens de originele verpakking. Ondertussen kun je beginnen met het pakken van een koekenpan. In de koekenpan kun je de spekjes bakken.

  2. Als de spekjes klaar zijn kun je ze op wat keukenpapier leggen zodat ze kunnen uitlekken, zo eet je weer wat minder vet. Laat het vet in koekenpan zitten er bak hier de kip in. Bak de kipfilet aan alle kanten mooi bruin.

  3. Voeg een grote hand spinazie aan de pan toe en laat dit slinken. Als de spinazie geslonken is, kun je weer een hand toevoegen, dit herhaal je tot de spinazie op is.

  4. Ondertussen zal de pasta al wel klaar zijn met koken. De pasta kun je dan afgieten en bij in de pan voegen. Voeg ook de spekjes eraan toe en roer alles even goed door elkaar. Je kunt nu ook boursin toevoegen en alles op smaak brengen met zout en peper, of andere kruiden als je deze lekkerder vindt. Als laatste kun je de pijnboompitjes eraan toevoegen.

  5. Nu kun je gaan genieten van pasta met spinazie roomsaus, dit heerlijke gerecht kun je serveren op grote borden, de randen van borden maak je vlak voor het serveren schoon met een schone theedoek. Zo ziet alles er picco bello uit als het bord op tafel staat. Voor de kaasliefhebber kun je er wat geraspte kaas over heen strooien.

Joost

Gepubliceerd door
Joost

Recente recepten

Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie

Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie. Een aangename variant op pasta pesto, maar…

6 jaar ago

Pasta met zalm en spinazie

Pasta met zalm en spinazie is een gerecht dat een mooie combinatie vormt van vis…

6 jaar ago

Pasta met spinazie, bacon en pompoen

Pasta met spinazie, bacon en pompoen is natuurlijk ontzettend gezond, maar tegelijkertijd lekker hartig door…

6 jaar ago

Fusilli met spinazie-ricotta saus

Fusilli met spinazie-ricotta saus, is een erg afwisselend gerecht. Een keertje anders koken als je…

6 jaar ago

Spaghetti met spinazie en champignons

Heerlijke spaghetti met spinazie en champignons, gezond door de gezonde groenten, en ook nog eens…

6 jaar ago

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas. Pasta zoals je die eigenlijk alleen in Italië zelf kan…

6 jaar ago