Pasta met Spinazie Roomsaus
Pasta met spinazie roomsaus is een mega lekker gerecht. Het recept voor deze pasta is makkelijk te maken en redelijk snel klaar.
Recept Pasta met spinazie roomsaus
Je kunt de pasta met spinazie roomsaus ook in kleine porties serveren, zo is het voldoende voor 8 personen, en ideaal als tussengerecht voor tijdens een diner.
Ingrediënten
- 350 Gram Penne of een andere pastasoort
- 800 Gram Gewassen verse spinazie
- 1 Bakje Boursin cuisine met tuinkruiden, of iets soortgelijks van een ander merk
- 200 Gram Spekblokjes
- 300 Gram Kipfilet in blokjes
- Peper
- Handjevol Pijnboompitten
Bereiding
Begin met het koken van de gekozen pasta volgens de originele verpakking. Ondertussen kun je beginnen met het pakken van een koekenpan. In de koekenpan kun je de spekjes bakken.
Als de spekjes klaar zijn kun je ze op wat keukenpapier leggen zodat ze kunnen uitlekken, zo eet je weer wat minder vet. Laat het vet in koekenpan zitten er bak hier de kip in. Bak de kipfilet aan alle kanten mooi bruin.
Voeg een grote hand spinazie aan de pan toe en laat dit slinken. Als de spinazie geslonken is, kun je weer een hand toevoegen, dit herhaal je tot de spinazie op is.
Ondertussen zal de pasta al wel klaar zijn met koken. De pasta kun je dan afgieten en bij in de pan voegen. Voeg ook de spekjes eraan toe en roer alles even goed door elkaar. Je kunt nu ook boursin toevoegen en alles op smaak brengen met zout en peper, of andere kruiden als je deze lekkerder vindt. Als laatste kun je de pijnboompitjes eraan toevoegen.
Nu kun je gaan genieten van pasta met spinazie roomsaus, dit heerlijke gerecht kun je serveren op grote borden, de randen van borden maak je vlak voor het serveren schoon met een schone theedoek. Zo ziet alles er picco bello uit als het bord op tafel staat. Voor de kaasliefhebber kun je er wat geraspte kaas over heen strooien.