Pasta met spinazie en gorgonzola. Een typische smaak, die misschien niet iedereen zal bevallen. Maar als dit soort kaas lekker is, een smulgerecht.
Een heerlijke combinatie.
Kook de pasta gaar en giet het af. Gebruik altijd voldoende water en voeg zout en een beetje olie aan het water toe zodat de pasta al goed op smaak komt. Zorg dat je de pasta na afloop besprenkeld met olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken als het rust. Voor dit gerecht kun je makkelijke allerlei soorten pasta gebruiken. De voorkeur voor dit gerecht is penne. Het is een heerlijke stevige pasta die goed past bij de smaak van gorgonzola. Je kunt echter alle kanten uit en zelf kiezen voor de pasta die jij wilt.
De spinazie is makkelijk voor te bereiden in dit gerecht. Was de spinazie en ook vervolgens de spinazie in een klein laagje water. Gebruik je te veel water dan verliest de spinazie te veel smaak. Laat de spinazie daarna goed uitlekken. De spinazie hoef je maar kort te koken en kun je met 10 minuten wel uitzetten.
Voor de saus ga je eerst het teentje knoflook fijn snijden en aanbakken. Vervolgens voeg je de uitgelekte spinazie toe. Je kunt de spinazie overigens eerst nog fijner snijden, maar je kunt het ook grof laten. Bak de spinazie goed met het teentje knoflook en voeg daarna pas de gorgonzola toe. Laat de gorgonzola langzaam smelten. Daarna doe je de crème fraiche bij de saus. Laat dit geheel rustig koken en voeg peper en zout toe als je dat nodig vind.
De pasta en saus zijn dan gereed en het gerecht kan compleet gemaakt worden met wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De pijnboompitten moet je wel eerst roosteren.
Meng de saus met de pasta en rasp hier wat Parmezaanse kaas overheen. Het gerecht kun je dan echt afmaken met wat pijnboompitten.
Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie. Een aangename variant op pasta pesto, maar…
Pasta met zalm en spinazie is een gerecht dat een mooie combinatie vormt van vis…
Pasta met spinazie, bacon en pompoen is natuurlijk ontzettend gezond, maar tegelijkertijd lekker hartig door…
Fusilli met spinazie-ricotta saus, is een erg afwisselend gerecht. Een keertje anders koken als je…
Heerlijke spaghetti met spinazie en champignons, gezond door de gezonde groenten, en ook nog eens…
Ovenpasta met spinazie en geitenkaas. Pasta zoals je die eigenlijk alleen in Italië zelf kan…