Pasta pesto met spekjes en spinazie is een lekker recept dat je simpel en snel klaar kunt maken. Pasta pesto met spekjes en spinazie zit vol met gezonde voedingstoffen die je lichaam zeker wel kan gebruiken.
Dit recept is voor ongeveer 4 personen. Als je er kleine porties van maakt kunnen er wel 8 personen van eten. Zo kun je dit gerecht dus als tussengerecht gebruiken.
Als allereerste begin je met het koken van de 300 gram spaghetti. De spaghetti dien je te koken zoals al staat beschreven op de originele verpakking van de spaghetti.
Terwijl de spaghetti aan het koken is, kun je alvast een koekenpan pakken en deze op het vuur zetten. Verhit in de pan wat olie en bak de spekjes gedurende 5 minuten. Na deze 5 minuten kun je de prei eraan toevoegen, deze bak je zo’n 3 minuten mee.
Nu kun je de pesto en de peper eraan toevoegen om het om smaak te brengen. Als je bevroren spinazie gebruikt, dan kun je deze beter even laten ontdooien of deze vanaf het begin al bij in de pan doen. Gebruik je verse spinazie dan doe je deze er nu in, per hand. Laat de spinazie slinken en voeg weer een hand vol toe. Dit herhaal je tot de spinazie op is.
Ondertussen is de spaghetti al wel klaar met koken. Giet deze af en schep het mengsel uit de koekenpan erdoor. Je kunt als kaasliefhebber er wat kaas over heen strooien.
De Pasta pesto met spekjes en spinazie is nu klaar om te serveren. Pak 4 grote borden en schep hier de Pasta pesto met spekjes en spinazie op. Maak de randen van het bord schoon met een schone theedoek, dit staat wat netter.
Pasta met groene pesto van spinazie en peterselie. Een aangename variant op pasta pesto, maar…
Pasta met zalm en spinazie is een gerecht dat een mooie combinatie vormt van vis…
Pasta met spinazie, bacon en pompoen is natuurlijk ontzettend gezond, maar tegelijkertijd lekker hartig door…
Fusilli met spinazie-ricotta saus, is een erg afwisselend gerecht. Een keertje anders koken als je…
Heerlijke spaghetti met spinazie en champignons, gezond door de gezonde groenten, en ook nog eens…
Ovenpasta met spinazie en geitenkaas. Pasta zoals je die eigenlijk alleen in Italië zelf kan…