Pasta met spinazie is een lekkere en gezonde combinatie. De pasta bevat de nodige koolhydraten en eiwitten, en de spinazie bevat veel ijzer en vitaminen die je lichaam ook nodig heeft. Daarbij is het natuurlijk ook heel erg lekker, tenminste als je het goed klaarmaakt.
Pasta met spinazie kun je op meerdere manieren klaarmaken, zo zou je de spinazie zelfs rauw kunnen opeten. Ja rauw dat lees je goed. Net als sla kun je ook spinazie prima rauw eten. De groente behoud dan alle mineralen en vitaminen die anders door het koken gedeeltelijk zouden oplossen. Is het lekker? Ja best wel, maar ik zou wel adviseren om er wat kruiden bij te doen. Zo zou je bijvoorbeeld een spinazie salade kunnen maken met koude pasta erdoor of erbij.
Je hoeft het niet eens te snijden als je dat niet wilt, gewoon de bladeren erdoor doen en klaar. Natuurlijk kun je het wel snijden zoals dat je bij sla zou doen.
De pasta moet je sowieso altijd koken, anders is deze veel te hard om te eten. En zonder het koken smaakt het ook niet erg lekker. Pasta heb je in verschillende vormen, zo heb je spaghetti, macaroni en wokkels. Dat zijn denk ik, wel de meest bekende pastavormen.
In totaal zijn er wel 100 verschillende vormen verkrijgbaar. Sommige worden alleen in de soep gebruikt zoals vermicelli, andere worden gevuld met gehakt en worden Cappelletti genoemd.
De mogelijkheden zijn dus eindeloos als het op het gebruik van pasta aankomt.
Natuurlijk bepaal je zelfs welke pasta jij gebruikt voor jou gerecht. In ingrediënten die in pasta zitten komen in grote lijnen wel overeen.
Een persoonlijke favoriet van mij, is de pasta spinazie ovenschotel.
Pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De spinazie kort klein hakken, het hoeft niet gekookt te worden.
Andere ingrediën fijn snijden, en met pasta en spinazie mengen.
De geraspte kaas er overheen strooien.
Oven voor verwarmen op 200 graden.
De pasta gedurende 15 minuten in het midden van de oven plaatsen.
En daarna is het heerlijk genieten van deze lekkere warme maaltijd.
Eventueel zou je hier nog als voorgerecht een tomatensoep bij kunnen serveren.
Pasta en spinazie kun je ook gewoon allebei koken en daarbij een stuk gebakken vlees serveren. Bijvoorbeeld een hamburger of een stuk verse worst. Ook in combinatie met een lekkere biefstuk of ossenhaas is het heel erg lekker.
Verder zijn er nog tal van mogelijkheden, een salade kun je op wel 100 verschillende manieren klaar maken. Net als een ovenschotel, hier zijn misschien nog wel veel meer mogelijkheden.
Je bijna elk ingrediënt gebruiken dat je zelf lekker vindt. Het maakt dus helemaal niet uit wat je gebruikt of hoe je het klaar maakt, het gaat erom dat je het lekker vindt en dat je ervan kunt genieten.
Deze gerechten zijn dus een combinaties waar je veel mee kunt variëren, van het klaarmaken in een oven tot aan het koud en rauw eten.