Ovenpasta met spinazie en geitenkaas
Ovenpasta met spinazie en geitenkaas. Pasta zoals je die eigenlijk alleen in Italië zelf kan proeven. En natuurlijk ook in Griekenland.
Recept ovenpasta met spinazie en geitenkaas
Een heerlijke ovenschotel.
Ingrediënten
- 400 Gram Pasta
- 400 Gram Spinazie
- 100 Gram Geitenkaas
- 100 Milliliter Kookroom
- 1 Teentje Knoflook
- 1 Ui
- 1 Halve Citroen
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet het af. Besprenkel de pasta met een scheutje olijfolie zodat de pasta niet gaat plakken. Houd je niet van olijfolie dan kun je ook een klontje boter gebruiken. Voor de ovenpasta kun je penne of fusilli gebruiken.
Snipper de ui en knoflook en bak deze in een ruime pan. Als de ui mooi gebakken is, doe je de kookroom erbij. Op smaak brengen met wat zout en peper en het sap van de halve citroen. Als het geheel aan de kook is gebracht laat je het rustig een paar minuten pruttelen.
De spinazie hoef je alleen te wassen en goed uit te laten lekken. Je kunt de spinazie het beste ruim van het voren wassen zodat het goed kan drogen. Je kunt anders de spinazie ook droogdeppen met een theedoek.
Ondertussen pak je een grote kom om alles in te kunnen mengen. Als eerste die je de gekookte pasta in de kom. Hierbij doe je de ongekookte spinazie bij en zorgt dat het goed gemengd wordt met de pasta. Vervolgens doe je het mengsel van room en ui erbij en meng je het geheel goed door elkaar.
Als laatste doe je de geitenkaas in stukjes erbij en schep je het geheel rustig om. Voor de geitenkaas maakt het niet zoveel uit welke geitenkaas je gebruikt. Als de geitenkaas maar wel in kleine stukje wordt gesneden zodat het een subtiele smaak geeft in de ovenpasta en er geen grote brokken geitenkaas terug te vinden zijn.
Nu is de ovenpasta klaar om in de oven te gaan. Doe alles uit de kom in een ovenschaal en druk de pasta stevig aan. Zet Verwarm de oven op 175 graden en bak de ovenpasta in 40 minuten. Gaat het iets te snel en krijg je een bruin randje? Dan kun je de ovenpasta afdekken met een stuk aluminiumfolie. Laat de ovenschotel afkoelen en serveer het met een groene salade.